Φως μέσα στη θύελλα-Κώστας Κρομμύδας (review)

Το ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ , είναι ένα μυθιστόρημα πλούσιο σε ανατροπές, απρόσμενες εξελίξεις και γεγονότα που πραγματικά κόβουν την ανάσα. Κάθε σελίδα του είναι γεμάτη με αισθήματα αγωνίας, μυστηρίου και περιπέτειας, ενώ εξαιρετικά επιβλητική είναι η παρουσία της  απειλής που έρχεται, καθώς και το άρωμα του  θανάτου που αιωρείται  στην ατμόσφαιρα του νησιού!

<<Τί είδες; πες μου…>>

<<Τις Άρπυιες ,που ξαποσταίνουν στον ορίζοντα…>>

Φως μέσα στη θύελλα

Ο Κώστας Κρομμύδας , σε αυτό το βιβλίο, μας ξεδιπλώνει  σιγά σιγά και με τρόπο έξυπνο , που εξάπτει την περιέργεια και το ενδιαφέρον μας και εντείνει την  αγωνία των αναγνωστών , τα νήματα της πλοκής, χρησιμοποιώντας  δύο τρόπους αφήγησης .

Ο πρώτος είναι η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο , όπου ο αναγνώστης παρακολουθεί τα γεγονότα που εξελίσσονται στο νησί, μέσα απ’ τα μάτια της Φωτεινής (πρωταγωνίστρια-ένα πρόσωπο που όλοι μας θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας μέσα ,διότι μόνο καλά και θετικά πράγματα προσφέρει στους γύρω της-είτε είναι δικοί της άνθρωποι είτε όχι)  και ταυτόχρονα γίνεται μάρτυρας των σκέψεων, των προβληματισμών, καθώς και κάποιων πρωτόγνωρων για κείνη συναισθημάτων.

Ο δεύτερος είναι η αφήγηση σε τρίτο πρόσωπο, κάτι που δίνει στον αναγνώστη την δυνατότητα να γίνει μάρτυρας των φόνων, των βιβλικών καιρικών φαινομένων που μαστιγώνουν το νησί, των προσπαθειών των κατοίκων να επιβιώσουν, αλλά και της αστυνομικής έρευνας των τοπικών αρχών που αναζητούν το δολοφόνο(ένα δολοφόνο που δρα με τρόπο πρωτοφανή και τελετουργικό)! Μια ομάδα ανθρώπων  που ο καθένας βλέπει διαφορετικά τα πράγματα σε ένα νησί, όπου τα στοιχειά της φύσης τους απομονώνουν και αποφασίζουν να αποκαλύψουν για τον καθέναν τους  τα μικρά ή μεγάλα μυστικά που τους κατατρέχουν. Οι  άνεμοι προσωποποιημένοι σε Αρπυίες, »τιμωρούν».

Ένα φανταστικό νησί στο Αιγαίο πέλαγος, κοντά στην Ικαρία, η Άθωρα.

a7813e0d7ca9796eec1095914e942c79[1]

Η Φωτεινή Μέλιου, παλαιοντολόγος, είναι εκεί για να δει τους γονείς της πριν εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια για να εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ. Εκεί ξεβράζει η θάλασσα μια βάρκα με πρόσφυγες και τον μυστηριώδη Αζέμ. Στο νησί φτάνει ο επενδυτής Κάρλο Λορέτο, που ενδιαφέρεται για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί αλλά και ο Γκάμπριελ Μαρτίνεζ, ανθρωπολόγος, που κατά σατανική σύμπτωση έχει συναντήσει παλιά σε συνέδριο τη Φωτεινή, η οποία άρχισε να τρέφει αισθήματα γι’ αυτόν. Μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα γεγονότων και χαρακτήρων, τι ρόλο παίζει η ηλικιωμένη, αποτραβηγμένη Σοφί, που βοηθάει όλον τον κόσμο με τα βοτάνια της και ο παιδικός φίλος της Φωτεινής, που είναι ο αστυνόμος του νησιού;

Μέχρι τη τελευταία του σελίδα , σε κρατάει σε εγρήγορση.

Είναι από τα βιβλία που απλά δεν θέλεις να τελειώσουν…

Εξαιρετικό, συναρπαστικό, τέλειο!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s