Το εκδοτικό φαινόμενο Anna Todd…

Η Anna Renee Todd, γεννημένη τον Μάρτιο του 1989, είναι αναγνωρισμένη διεθνώς ως η συγγραφέας της best seller σειράς με τίτλο After… Όπως αναφέρει το περιοδικό Cosmopolitan θεωρείται το μεγαλύτερο συγγραφικό φαινόμενο της γενιάς της.

Η Anna Todd ξεκίνησε τη συγγραφική της καριέρα στη διαδικτυακή πλατφόρμα αφήγησης Wattpad και η σειρά After ξεπέρασε του 1,5 δισεκατομμύρια αναγνώστες. Το έντυπο βιβλίο εκδόθηκε το 2014 από τις εκδόσεις Gallery Books και ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και είναι Νο 1 best seller σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία. Η ταινία που φέρει το ίδιο όνομα με τα βιβλία ετοιμάζεται και αναμένεται να προβληθεί το 2019.

Εμπνευσμένη από τη μουσική των One Direction, η Anna Todd, ξεκίνησε να γράφει ιστορίες στην εφαρμογή του Wattpad που είχε στο κινητό της το 2013. Για περίπου ένα χρόνο δημοσίευε κι ένα κεφάλαιο καθημερινά. Το χόμπυ της σύντομα έγινε και η επαγγελματική της καριέρα καθώς το After άρχισε ραγδαία να κερδίζει αναγνώστες και σύντομα έγινε η πιο πολυδιαβασμένη σειρά της πλατφόρμας. Η Todd έγραψε τρία βιβλία στο Wattpad, καταμετρώντας παραπάνω από ένα εκατομμύριο λέξεις στη σειρά After, που ακολουθεί την ταραχώδη σχέση μεταξύ των φοιτητών Tessa Young και Harry Styles.

Από το 2014, η ίδια η Anna αλλά και η έκδοση της σειράς συγκέντρωσαν την προσοχή του Τύπου παγκοσμίως σε σημεία πώλησης συμπεριλαμβανομένων των New York Times, Cosmopolitan, The Washington Post, New York Magazine, Nylon και Billboard. Το 2015 ανακοίνωσε ότι θα γίνει η έκδοση του μυθιστορήματος Before, το οποίο θα αποτελούσε ένα prequel βιβλίο που αναφέρει τα γεγονότα του After από τη μεριά του Hardin Scott, του νέου Harry Styles.

Η Anna Todd έλαβε το βραβείο Best New Romance Writer από το New Romance Festival το φθινόπωρο του 2016. Το επόμενο βιβλίο της με τιτλο The Spring Girls είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2018 και θα είναι βασισμένο στην κλασική ιστορία της Louisa May Ascott «Μικρές Κυρίες».

meta_afterΜετά (After)

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΡΙΝ Η ΤΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΝΤΙΝ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ Η ΖΩΗ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ

Η Τέσα έχει ήδη το τέλειο αγόρι. Γιατί, λοιπόν, προσπαθεί τόσο πολύ να ξεπεράσει τη δική της πληγωμένη περηφάνια και την προκατάληψη του Χάρντιν για τα καλά κορίτσια όπως αυτή;

Ή μήπως… έτσι είναι ο έρωτας;

Ένα καλό κορίτσι, η Τέσα, διατηρεί σχέση με ένα γλυκό και αξιόπιστο αγόρι. Έχει μόλις μετακομίσει στην εστία του κολεγίου ως πρωτοετής, όταν συναντά τυχαία τον Χάρντιν. Με ανακατεμένα μαλλιά, έντονη αγγλική προφορά, τατουάζ και σκουλαρίκι στα χείλη, ο Χάρντιν είναι ωραίος και διαφορετικός απ’ ό,τι εκείνη έχει συνηθίσει. Όμως για τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρεται η Τέσα θα έπρεπε να τον μισεί. Και όντως τον μισεί, ώσπου βρίσκεται μόνη μαζί του στο δωμάτιό του. Κάτι στη σκοτεινή διάθεσή του την ελκύει και, όταν φιλιούνται, την πλημμυρίζει ένα πρωτόγνωρο πάθος…

8e1c5613-acc8-4ec4-9085-4fe2caf62faa_2AFTER-Μετά τη σύγκρουση

Η Τέσα μπορει να χάσει τα πάντα.

Ο Χάρντιν δεν έχει να χάσει τίποτα… εκτός από εκείνη.

Ποτέ ξανά η ζωή δε θα είναι η ίδια

Μετά τη θυελλώδη αρχή της σχέσης τους, η Τέσα και ο Χάρντιν είχαν σχεδόν βρει τρόπο να την κάνουν να πετύχει. Η Τέσα ήξερε ότι ο Χάρντιν μπορούσε να γίνει σκληρός, όταν όμως πέφτει σαν βόμβα μια αποκάλυψη για το ξεκίνημα της σχέσης τους –και για το μυστηριώδες παρελθόν του Χάρντιν–, η Τέσα χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Ο Χάρντιν θα είναι πάντα… ο Χάρντιν. Είναι όμως πράγματι το αγόρι με το βάθος και το ενδιαφέρον, παρά την επιφανειακή οργή του, που ερωτεύτηκε τρελά η Τέσα ή μήπως ήταν ένας ξένος όλο αυτό τον καιρό; Η Τέσα εύχεται να μπορούσε να φύγει. Δεν είναι τόσο εύκολο. Όχι όσο θυμάται τις παθιασμένες νύχτες που πέρασε στην αγκαλιά του.

Τον ηλεκτρισμό από το άγγιγμά του. Τα αχόρταγα φιλιά του.
Παρ’ όλ’ αυτά, η Τέσα δεν είναι σίγουρη ότι μπορεί να αντέξει άλλη μια υπόσχεση που δε θα τηρηθεί. Έβαλε πάρα πολλά σε δεύτερη μοίρα για χάρη του – τη σχολή, τους φίλους, τη μητέρα της, μια σχέση με ένα αγόρι που την αγαπούσε πραγματικά, ίσως ακόμα και μια πολλά υποσχόμενη νέα καριέρα. Έχει ανάγκη να συνεχίσει τη ζωή της.

Ο Χάρντιν ξέρει ότι έκανε ένα λάθος, ίσως το μεγαλύτερο της ζωής του. Δε θα το βάλει κάτω χωρίς να παλέψει. Όμως μπορεί να αλλάξει; Θα αλλάξει… για χάρη του έρωτα;

«Δε νιώθω το παγωμένο τσιμέντο κάτω από τα πόδια μου, ούτε το χιόνι που κατακάθεται πάνω μου. Νιώθω μόνο την τρύπα που άνοιξε ξαφνικά στο στήθος μου. Γονατίζω ανήμπορος, παρακολουθώντας τον Ζεντ να απομακρύνεται από το πάρκινγκ, με την Τέσανστη θέση του συνοδηγού… Κέρδισα το στοίχημα, αλλά έχασα το μοναδικό πράγμα που με έκανε ποτέ ευτυχισμένο. Και, μαζί μ’ αυτό, έχασα κάθε ίχνος καλοσύνης που εκείνη με έκανε να ανακαλύψω μέσα μου. Καθώς το χιόνι μουσκεύει τα ρούχα μου, θέλω να κατηγορήσω τον πατέρα μου που μου κληροδότησε τον εθισμό του· θέλω να κατηγορήσω τη μαμά μου που έμεινε κοντά του για πολύ καιρό και έχει κι αυτή μερίδιο ευθύνης που έγινα ένα τόσο μπερδεμένο παιδί· θέλω να κατηγορήσω την Τέσα ακόμα κι επειδή μου μίλησε. Διάολε, θέλω να τους κατηγορήσω όλους. Όμως δεν μπορώ. Εγώ το έκανα αυτό. Κατέστρεψα εκείνη κι ό,τι είχαμε μαζί. Αλλά θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να επανορθώσω για τα σφάλματά μου. Πού πηγαίνει τώρα; Κάπου όπου θα μπορέσω να τη βρω;»

After-MetaTinPtosiEx_Layout 1

AFTER-Μετά την πτώση

Ο έρωτας της Τέσα και του Χάρντιν ήταν ήδη περίπλοκος.
Τώρα είναι πιο μπερδεμένος από ποτέ

Τη στιγμή που η Τέσα παίρνει τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της, τα πάντα αλλάζουν. Αποκαλύψεις κάνουν το μέλλον που τόσο κόπιασαν για να κατακτήσουν να φαντάζει άπιαστο.
Η ζωή της Τέσα αρχίζει να διαλύεται. Τίποτα δεν είναι αυτό που εκείνη νόμιζε. Ούτε οι φίλοι της. Ούτε η οικογένειά της.
Ο Χάρντιν –ο μοναδικός άνθρωπος στον οποίο θα έπρεπε να μπορεί να βασιστεί– εξοργίζεται όταν ανακαλύπτει το μεγάλο μυστικό που εκείνη κρύβει και αντί να τη στηρίξει, τη σαμποτάρει.
Η Τέσα ξέρει ότι ο Χάρντιν την αγαπάει και θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει, όμως το να αγαπάς κάποιον είναι διαφορετικό από το να μπορείς να τον έχεις στη ζωή σου. Αυτός ο κύκλος ζήλιας, απρόβλεπτου θυμού και συγχώρησης είναι εξουθενωτικός.

Η Τέσα δεν έχει νιώσει ποτέ τόσο έντονα συναισθήματα για κανέναν.

Αξίζει όμως τόσο δράμα το θυελλώδες πάθος ανάμεσα σ’ εκείνη και τον Χάρντιν; Κάποτε ο έρωτας ήταν αρκετός για να τους κρατάει μαζί.
Αν όμως τώρα η Τέσα ακολουθήσει την καρδιά της, θα είναι αυτό… το τέλος;

101.7738AFTER-Τώρα και μετά για πάντα μαζί

Η Τέσα δεν είναι πια το γλυκό, απλό, καλό κορίτσι που ήταν όταν γνώρισε τον Χάρντιν, ούτε αυτός είναι το σκληρό, κυκλοθυμικό αγόρι που εκείνη ερωτεύτηκε τρελά. Η Τέσα κατανοεί όλα τα συναισθήματα που τον βασανίζουν και ξέρει ότι είναι η μόνη που μπορεί να κατευνάσει τα ξεσπάσματά του. Ο Χάρντιν τη χρειάζεται. Όμως όσο περισσότερες πτυχές του παρελθόντος του βγαίνουν στο φως, τόσο πιο σκοτεινός γίνεται και τόσο περισσότερο απομακρύνει την Τέσα και οποιονδήποτε άλλον από τη ζωή του. Η Τέσα δεν είναι πια σίγουρη αν μπορεί στ’ αλήθεια να τον σώσει χωρίς να θυσιάσει τον εαυτό της. Αξίζει ο έρωτας ώστε να χάσει την ταυτότητά της; Η Τέσα αρνείται να παραδοθεί χωρίς να πολεμήσει. Όμως για ποιον πολεμάει στην πραγματικότητα, για τον Χάρντιν ή για την ίδια;

«Ήταν μεγάλη η διαδρομή». Η Τέσα αναστέναξε κι εγώ ανέβασα τα χέρια μου στους ώμους της και τους έτριψα.
Εκείνη έγειρε πίσω, χαλαρώνοντας αμέσως. Γύρισε προς το μέρος μου και στα γαλαζοπράσινα μάτια της καθρεφτιζόταν ακόμα πάρα πολλή αγάπη για μένα, μετά από τόσα χρόνια.

Τα βιβλία της στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λιβάνη.

newlogo_livanis

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s