7 Άστρα-Ηλίας Παυλιδάκης (Review)

Ορισμένα βιβλία έχουν ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Να μας μετατρέπουν σε καλύτερους ανθρώπους. Αρκεί κλείνοντας τα να μείνει έστω κι ένα ψήγμα από αυτά μέσα στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, στο μυαλό μας. Μία λέξη, μία φράση ή μια ολόκληρη παράγραφος μπορεί να κάνει την απόλυτη διαφορά μέσα σε έναν κυκεώνα σελίδων και γραμμάτων. Φυσικά δεν διαβάζουμε όλοι μας με τον ίδιο τρόπο το ίδιο βιβλίο. Και δεν ερμηνεύουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο κάθε συγγραφέας σε εμάς. Στους αναγνώστες του δηλαδή. 

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μέσα σε ένα τόσο δα βιβλιαράκι θα κρυβόταν τόση σοφία. Γιατί τα «7 Άστρα» του Ηλία Παυλιδάκη κρύβουν μέσα στις σελίδες του μηνύματα ζωής. Της ζωής που περνάει μπροστά από τα μάτια μας την ύστατη στιγμή μας και την παρακαταθήκη που θα αφήσουμε σε εκείνους που μένουν πίσω μας. Πέρα όμως από αυτό αν εμείς οι ίδιοι αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας και γυρίσουμε το κεφάλι μας λίγο πίσω να δούμε τη ζωή που χαράξαμε θα πρέπει να νιώθουμε ότι δημιουργήσαμε όμορφα πράγματα, να είμαστε περήφανοι για ότι κάναμε και ότι αφήσαμε για τις μετέπειτα γενιές.

Για να πορευτούμε με ηρεμία στη ζωή μας θα πρέπει να ξορκίσουμε τους φόβους μας, να προχωράμε με θάρρος μπροστά, να κάνουμε δημιουργικά πράγματα που μας γεμίζουν χαρά, να βαδίζουμε με εντιμότητα και πίστη, να έχουμε υπομονή και επιμονή και να μοιράζουμε απλόχερα την αγάπη μας. Η ζωή έχει την τάση να μας διδάσκει μέσα από τις δυσκολίες της και εμείς οφείλουμε να κρατάμε σαν φυλαχτό μέσα μας αυτές τις διδαχές. Θα πρέπει να επεξεργαστούμε με σωστό τρόπο αυτά τα μαθήματα ζωής ώστε να βγούμε λυτρωμένοι από τις αντιξοότητες της καθημερινότητας και να νιώσουμε την πραγματική ευτυχία. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής και πρέπει να φροντίζουμε να είμαστε υγιείς για να μπορέσουμε να καταφέρουμε όλα όσα ονειρευόμαστε. Όλα όσα προσμένουμε να έρθουν στο μέλλον.

Το βιβλίο του Ηλία Παυλιδάκη αποτελεί ένα ιδιαίτερα διδακτικό κείμενο που μπορεί να διαβαστεί άνετα και από μικρά παιδιά. Παιδιά στην πρώιμη εφηβεία τους αλλά και σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας. Επίσης μπορεί να αποτελέσει τον προπομπό για να εξελιχθεί μια πολύ όμορφη συζήτηση ανάμεσα σε γονείς και παιδιά με σκοπό να γνωρίσει ο ένας τον άλλον καλύτερα. Να ανακαλύψουν οι γονείς τι κρύβουν μέσα τους τα παιδιά τους και τι τα προβληματίζει αλλά και τα παιδιά να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των γονιών τους και να μη διστάζουν να μιλήσουν σε εκείνους, να μη φοβούνται να ανοίξουν την καρδιά τους και την ψυχή τους.

Η ζωή μας κρύβει και όμορφες και άσχημες στιγμές. Είναι όμως ένα μοναδικό ταξίδι όπως μοναδικός είναι και ο καθένας από εμάς. Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο προορισμός αυτού του ταξιδιού. Πρέπει να αγωνιστούμε και να αφυπνίσουμε τον εαυτό μας ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Στην πορεία και με τα χρόνια να φεύγουν πολλοί άνθρωποι θα περάσουν από δίπλα μας. Κάποιοι θα μας προσπεράσουν απλά, κάποιοι άλλοι θα μείνουν πιστοί συνοδοιπόροι, κάποιοι θα αφήσουν τα σημάδια τους πάνω μας και κάποιοι θα μας αφήσουν αδιάφορους. Τα όνειρα για τη ζωή που έχουμε σχεδιάσει ίσως να αλλάξουν με τον καιρό, να αλλάξουν μορφή αλλά ο σκοπός του ταξιδιού πάντα θα παραμένει ίδιος. Θα πρέπει να προχωράμε στη ζωή μας έχοντας μέσα μας βαθιά ότι τα όνειρα είναι ο λόγος της ευτυχίας μας. Η ουσία της ύπαρξης μας. Τα όνειρα μας τα δημιουργούμε εμείς και κανένας άλλος. Για μια καλύτερη ζωή και για έναν καλύτερο κόσμο. Όλοι αυτό δεν επιθυμούμε άλλωστε;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s