Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ίκαρος…

«Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και όσοι δεν ταξιδεύουν απλά διαβάζουν μόνο μια σελίδα…» και οι εκδόσεις Ίκαρος μας έφεραν πέντε νέους τίτλους για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες…

-Στη σειρά Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία, το βιβλίο του Μίνου ΕυσταθιάδηΟ Δύτης, ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο έμπειρους αναγνώστες αστυνομικής λογοτεχνίας, κάνοντάς τους να το θυμούνται για καιρό.

-Στη σειρά Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία, το μυθιστόρημα της Kopano MatlwaΤο νυχτολούλουδο. Το βιβλίο καταγράφει δεξιοτεχνικά τη βίαιη και συγκεχυμένη ατμόσφαιρα της σημερινής Νότιας Αφρικής και διερευνά θέματα φυλής και φύλου, παρατηρώντας το επάγγελμα του γιατρού μέσ’ από τα μάτια της ηρωίδας. (Μετάφραση: Μαρία Φακίνου)

Προορισμός: Διάστημα (Dr. Christoph Englert -Tom Clohosy Cole) & Προορισμός: Πλανήτης Γη (Jo Nelson – Tom Clohosy Cole). Δύο νέα βιβλία γνώσεων για παιδιά σε πολυτελή-σκληρόδετη έκδοση, σε μετάφραση Ηλία Μαγκλίνη.

Πώς δημιουργήθηκε η μεγάλη έκρηξη και η δημιουργία του κόσμου μας; Πώς είναι το σύμπαν σήμερα;
Πώς ήταν ο πλανήτης μας 250 εκατομμύρια χρόνια πριν; Με ποιον τρόπο λειτουργούν τα ηφαίστεια;
Πώς έχει επηρεάσει τον κόσμο μας η ανθρώπινη δραστηριότητα, και τι μπορούμε να κάνουμε για τον σώσουμε;

Τα δύο βιβλία προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες (7+) μια λεπτομερή εισαγωγή για να κατανοήσουν με απλό και ουσιαστικό τρόπο τον κόσμο μας, τη δημιουργία του αλλά και την εξέλιξή του μέχρι σήμερα. Σε κάθε βιβλίο περιλαμβάνεται και μια μεγάλη αφίσα διπλής όψης.

Ο Νόι και η φάλαινα –Board book. Το βιβλίο του Benji Davies που έκλεψε τις καρδιές των αναγνωστών κυκλοφορεί πλέον και σε έκδοση board book, με ανθεκτικές σελίδες κατάλληλες για τα παιδικά χεράκια!


9789605722463Ο Δύτης-Μίνως Ευσταθιάδης

Όλοι φοράνε τις μάσκες τους, το φως υποχωρεί. Όλοι εκτός από έναν, που πάντα παραμένει αθέατος. Οι εντολές ακούγονται ξεκάθαρα, για λίγο στέκονται απολύτως ακίνητοι. Κάποιος θα νόμιζε ότι προσεύχονται. Κι όμως.

Μια περιπλάνηση που αρχίζει από το νυχτερινό Αμβούργο για να καταλήξει στον βυθό της ελληνικής θάλασσας. Η αλυσίδα διαδοχικών αυτοκτονιών και ανεξήγητων θανάτων περιστρέφεται γύρω από μια ταινία διάρκειας λίγων λεπτών. Μέσα της ξαναζωντανεύει «Ο Δύτης».

Ο ντετέκτιβ Κρις Πάπας θα αναγκαστεί να την παρακολουθήσει για να καταλάβει. Κάποιες φορές το ταξίδι στο παρελθόν δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια βουτιά στον πυρήνα της φρίκης. Εκεί όπου η πραγματικότητα υπερβαίνει την ανθρώπινη φαντασία.

Ο Μίνως Ευσταθιάδης (γεν. 1967) σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Αννόβερο. Έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματά του Έξοδος (Ανατολικός, 2001) και Χωρίς γλώσσα (Καστανιώτης, 2004). Το θεατρικό έργο του Το Γεύμα (Ευρασία, 2012) μεταφράστηκε στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ουγγρικά. Το μυθιστόρημά του Το δεύτερο μέρος της νύχτας (Ωκεανίδα, 2014) εκδόθηκε στη Γερμανία (Acabus, 2014). Το μυθιστόρημά του Ο Δύτης (Ίκαρος, 2018) θα κυκλοφορήσει στα γαλλικά (Actes Sud). Ζει κοντά στη θάλασσα.


9789605722524Το νυχτολούλουδο-Kopano Matlwa (μετάφραση Μαρία Φακίνου)

Όταν η Μασετσάμπα πετυχαίνει το μεγαλύτερο όνειρο της παιδικής της ηλικίας και γίνεται γιατρός, η φιλοδοξία της έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας της Νότιας Αφρικής.

Προσπαθεί ν’ ανακουφίσει τον πόνο των άλλων εργαζόμενη σ’ ένα νοσοκομείο με ελάχιστους πόρους που οι δυσκολίες δοκιμάζουν συνεχώς τις αντοχές της. Ταυτόχρονα πρέπει να κατευνάσει και τους προσωπικούς της δαίμονες: τους έντονους πόνους της εμμηνόρροιας και την ντροπή που συνδέεται μ’ αυτή, το πένθος για την αυτοκτονία του αδελφού της και τις πιέσεις μιας βαθιά θρησκευόμενης-αντιδραστικής μητέρας που κάνει τα πάντα για να την απομακρύνει από τη μοναδική της φίλη, τη Νιάσα.

 Η έντονα πολιτικοποιημένη και μαχήτρια Νιάσα, με καταγωγή από τη Ζιμπάμπουε, θ’ ανοίξει τα μάτια της Μασετσάμπα μπροστά στην επικρατούσα ξενοφοβική ένταση που μεταφέρει σημάδια του απαρτχάιντ.

Το Νυχτολούλουδο καταγράφει δεξιοτεχνικά τη βίαιη και συγκεχυμένη ατμόσφαιρα της σημερινής Νότιας Αφρικής και διερευνά θέματα φυλής και φύλου, παρατηρώντας το επάγγελμα του γιατρού μέσ’ από τα μάτια της ηρωίδας. Αλήθεια, πόση ανθρωπιά χωρά στον σύγχρονο κόσμο μας;

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Πόσο κολλώδες πρέπει να είναι το αίμα μας. Κουβαλάει μέσα του τόσο πολλά. Ιστορίες στροβιλίζονται γύρω από τις φλέβες μας, χώνονται στην καρδιά μας τουλάχιστον άπειρες φορές την ημέρα. Ιστορίες αντρών που μπαίνουν σε πόλεις, αντρών σε άντρες, αντρών σε γυναίκες, γυναικών σε άντρες, παιδιών σε γυναίκες, αντρών σε παιδιά. Άγνωστοι που ζουν στις αρτηρίες ο ένας του άλλου, μοιράζονται στενές σχέσεις, μοιράζονται δυστυχίες, μοιράζονται θυμό, μοιράζονται μίσος, μοιράζονται μνησικακία, μοιράζονται απώλειες. Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες που έχουν εισβάλει στο αίμα μου, έχουν καταλάβει το σώμα μου;

Η Kopano Matlwa Mabaso είναι συγγραφέας από τη Νότια Αφρική. Το πρώτο της βιβλίο, Coconut, εκδόθηκε όταν ήταν μόλις είκοσι ενός ετών και τιμήθηκε με το Λογοτεχνικό Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2006) καθώς και με το Βραβείο για τη Λογοτεχνία στην Αφρική, Ουόλε Σογίνκα (2010). Το δεύτερο μυθιστόρημά της, Split Milk, βρέθηκε στη μακρά λίστα των Sunday Times για το Βραβείο Μυθοπλασίας. Γιατρός και η ίδια, επιλέχθηκε για το 21 Ιcons Project, το οποίο αναγνωρίζει τους καινοτόμους νέους στη Νότια Αφρική, και το 2015 τιμήθηκε με το Βραβείο Aspen για την ιατρική καινοτομία. Αυτό το διάστημα ετοιμάζει το διδακτορικό της στην Πληθυσμιακή Υγεία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Περισσότερα για την Kopano Matlwa: https://ikarosbooks.gr/authors/matlwa-kopano


9789605722197

Ο Νόϊ και η φάλαινα-Benji Davies 

Το βιβλίο του Benji Davies που έκλεψε τις καρδιές των αναγνωστών στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, κυκλοφορεί πλέον και σε έκδοση board book, με ανθεκτικές σελίδες κατάλληλες για τα παιδικά χεράκια!

Η ιστορία ενός μοναχικού μικρού αγοριού, μιας μικρής φάλαινας που βγήκε στην ακτή, και μιας φιλίας που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και των δυο τους.

«…Διαβάστε αγκαλιά με τα μικρά σας και δώστε τους την ευκαιρία να μιλήσουν για το πώς νιώθουν για το Νόι, την φάλαινα και τον μπαμπά… Όλα όσα λένε τα παιδιά μας, ακόμα και αν μας φαίνονται αστεία ή δίχως νόημα, αφορούν τόσο εκείνα όσο και εμάς και φυσικά την μεταξύ μας σχέση.»
―Ταλκ 

«…Η αισθητική της εικονογράφησής του σε συνδυασμό με τη γεμάτη ομορφιά ιστορία του μικρού Νόι κατατάσσει το βιβλίο σε αυτά που αξίζει να έχει ένα παιδί στη βιβλιοθήκη του.»
―Κόκκινη Αλεπού 

«…Δεν θα σου πω εάν το παιδί σου το αγαπήσει. Πρώτη εσύ θα το λατρέψεις. Κι όσο για το μικρό σου, θα δεις στα μάτια του τον ενθουσιασμό από την πρώτη κιόλας σελίδα.»
―Allyou.gr 

Ο Benji Davies είναι εικονογράφος, συγγραφέας και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων. Το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο, Ο Νόι και η φάλαινα τιμήθηκε με το Oscar’s First Book Prize, το Generalitat Valenciana Best Picture Book στην Ισπανία, και το CPNB Dutch Picture Book 2017 στην Ολλανδία. Το δεύτερο βιβλίο του, Το νησί του παππού, κέρδισε το AOI World Illustration Awards 2015, το Children’s Books Professional, το Sainsbury’s Picture Book Award και το-Sainsbury’s Children’s Book of the Year 2015. Έχει σπουδάσει animation στο πανεπιστήμιο, και έχει εργαστεί πάνω σε εικονογραφημένα βιβλία, ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο, και διαφημίσεις. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε πολλές γλώσσες και χώρες σε όλο τον κόσμο. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του Νίνα.

Περισσότερα για τον Benji Davies και τα βιβλία του θα βρείτε εδώ.


9789605722265

Προορισμός διάστημα-Dr. Christoph Englert
Εικονογράφηση: Tom Clohosy Cole
Μετάφραση: Ηλίας Μαγκλίνης

Πώς δημιουργήθηκε η μεγάλη έκρηξη και η δημιουργία του κόσμου μας;
Πώς είναι το σύμπαν σήμερα;
Ποιοι είναι οι τύποι των γαλαξιών;
Πώς λειτουργεί το Ηλιακό μας σύστημα;
Μπορεί να υπάρξει ζωή σε άλλους πλανήτες;

Ένα απολαυστικό βιβλίο που προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες (7+) μια λεπτομερή εισαγωγή για να κατανοήσουν με απλό και ουσιαστικό τρόπο τον κόσμο μας, τη δημιουργία του αλλά και την εξέλιξή του μέχρι σήμερα.

Ανεβείτε στο διαστημικό λεωφορείο και ετοιμαστείτε για τη διαδρομή της ζωής σας καθώς θα εξερευνήσετε το βαθύ διάστημα με μια ομάδα πέντε ακόμα αστροναυτών.

Το ταξίδι της ανακάλυψης θα σας μεταφέρει στο τοπικό μας Ηλιακό Σύστημα και πέρα από αυτό, σε γαλαξίες μακρινούς και απέραντους. Σε κάθε στάση, θα μάθετε περισσότερα για την επιστήμη πίσω από τα άστρα, τους πλανήτες, τους μετεωρίτες και τους κομήτες των ουρανών μας, την ιστορία του σύμπαντός μας και την προέλευση του δικού μας πλανήτη, της Γης.

Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει και μια μεγάλη αφίσα διπλής όψης.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

O Dr. Christoph Englert είναι καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Γεννήθηκε το 1981 στη Νότια Γερμανία, και αφού ολοκλήρωσε σπουδές Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Karlsruhe και το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ζυρίχης από το 2002 έως και το 2007, έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στη Θεωρητική φυσική από το Πανεπιστήμιο Karlsruhe. Η έρευνα του Englert επικεντρώνεται στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων και στις αλληλεπιδράσεις τους. Το Προορισμός: Διάστημα είναι το πρώτο του βιβλίο για παιδιά.

Ο Tom Clohosy Cole γεννήθηκε στο Μπράιτον και είναι εικονογράφος με έδρα το Λονδίνο. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Kingston συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με πελάτες όπως: The Guardian, The New York Times, Sunday Times και Morrisons. Ο Τομ βρίσκει έμπνευση στη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τα ταξίδια και το Διάστημα.


9789605722272

Προορισμός πλανήτης Γη-Jo Nelson
Εικονογράφηση: Tom Clohosy Cole
Μετάφραση: Ηλίας Μαγκλίνης

Ποια ήταν η μορφή του πλανήτη μας 250 εκατομμύρια χρόνια πριν;
Πώς αλλάζει ο καιρός από μήνα σε μήνα και μέσα στον χρόνο;
Πώς δημιουργείται ένας σεισμός;
Και πώς αυτός μπορεί να δημιουργήσει ένα τσουνάμι;
Πώς έχει επηρεάσει τον κόσμο μας η ανθρώπινη δραστηριότητα;
Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τον σώσουμε;

Ένα απολαυστικό βιβλίο που προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες (7+) μια λεπτομερή εισαγωγή για να κατανοήσουν με απλό και ουσιαστικό τρόπο τον πλανήτη μας, αλλά και τα διάφορα φαινόμενα που συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν σ’ αυτόν μέχρι σήμερα.

Ετοιμαστείτε για την περιπέτεια της ζωής σας, εξερευνώντας τον πλανήτη Γη. Θα σκαρφαλώσετε στα ψηλότερα βουνά, θα βουτήξετε στους βαθύτερους ωκεανούς και θα γευθείτε την εμπειρία των ακραίων καιρικών φαινομένων σε ένα ταξίδι γεμάτο ανακαλύψεις.

Θα μάθετε τι διαμορφώνει τον καιρό και πώς αλλάζει το κλίμα, θα δείτε πώς λειτουργούν οι κύκλοι του νερού και θα εξερευνήσετε την επιστήμη πίσω από τους σεισμούς, τα ηφαίστεια και τα τσουνάμι. Θα πληροφορηθείτε για τις απειλές που δέχεται ο πανέμορφος πλανήτης μας ―και τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να σώσετε τον πλανήτη Γη.

Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει και μια μεγάλη αφίσα διπλής όψης.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

H Jo Nelson σπούδασε Σύγχρονες και Μεσαιωνικές γλώσσες στο Πανεπιστήμιο του Cambridge πριν ταξιδέψει ανά τον κόσμο, διδάσκοντας Αγγλικά και Μαθηματικά. Εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, εργάστηκε σε μια εκδοτική εταιρεία για δέκα χρόνια, και στη συνέχεια αφοσιώθηκε στη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Ο Tom Clohosy Cole γεννήθηκε στο Μπράιτον και είναι εικονογράφος με έδρα το Λονδίνο. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Kingston συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με πελάτες όπως: The Guardian, The New York Times, Sunday Times και Morrisons. Ο Τομ βρίσκει έμπνευση στη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τα ταξίδια και το Διάστημα.


ikaros-lodo-2016

Σχολιάστε